Find os her

Find os her

Holdleder i Virum Basket....gode råd

Som klub kan vi ikke undvære hjælp fra spillere, forældre og venner af klubben til det frivillige arbejde, som er afgørende for at klubben fungerer både socialt og spillemæssigt.
 

En af de vigtige poster er HOLDLEDEREN, og holdlederen er lidt populært sagt: limen, der holder sammen på holdets spillere, forældre og træner og sørger for, at det praktiske og det sociale omkring holdet fungerer.
 
Det er en meget givtig opgave at være holdleder, hvor man får mange gode oplevelser med sit barn og resten af holdet.
 
Nedenfor følger nogle af de opgaver, som hører til holdlederopgaven i Virum Basketball Klub:
  • Etablere en telefon- og e-mailliste og måske også en facebookgruppe for holdet.
  • Opdatere holdets webside billede af holdet, træningstider, kontaktdetaljer på træner og holdleder samt link til gældende kampprogram (Dette kan gøres ved at sende en mail med informationerne til klubbens webansvarlige, som herefter kan hjælpe med at opdatere websiden).
  • Aftale med træneren hvem, der sørger for at informere spillerne/forældrene om mødetidspunkt og sted for næste kamp samt hvilke spillere, der skal spille (Dette kan gøres via mail eller også kan man oprette en gruppe på Facebook, hvilket de ældre ungdomshold sædvanligvis gør).
  • Arrangere transport til udekampene (der er som regel mange forældre, der gerne vil køre).Koordinere tilmelding til klub-arrangementer som fx juleafslutning, klubdage, stævner, etc.
  • Indberette kampresultater ind til Danmarks Basketball Forbund. læs mere om indberetning af kampresultaterher.
  • Sørge for at der bliver taget godt imod nye medlemmer, og at det nye medlem/forældre får en mail med lidt information om holdet og andre praktiske ting (se eksempel på mail her).
  • Forud for hver halv-sæson sender klubbens Turneringsleder en mail til alle holdlederne med kampprogram fra Danmarks Basketball Forbund. Som holdleder skal man lige kigge kampprogrammet igennem for at sikre sig, at holdets kampe ikke kolliderer med trænerens egne kampe.
  • Man kan eventuelt også arrangere lidt hygge (kage, sodavand eller frugt) efter kampene eller fx en (jule-/sommer-)afslutning for holdet (Virumhallen hjælper gerne med at servere lidt mad og æbleskiver, men hvis det er på skolen eller gymnasiet kan man selv tage lidt mad og drikke med).
  • Det er sjovt for holdet/spillerne at læse om sig selv på klubbens hjemmeside, hvorfor man eventuelt også – i samarbejde med træneren – fra tid til anden kan skrive et kampreferat eller lignende til holdets hjemmeside. 
Det tager faktisk ikke meget tid at være holdleder, og man får desuden en masse gode oplevelser sammen med ens barn. Skulle der være spørgsmål til holdlederopgaven, er man altid velkommen til at kontakt den ansvarlige for holdlederne.
 
God fornøjelse.