Find os her

Find os herVelkommen til Virum Basketball Klub

 
Kom og spil basket
 
Virum Basketball klub afholder sommerferie camp for alle børn fra 3. – 7. klasse der har lyst til at prøve at spille basketball i uge 26. Stedet er Virumhallen fra kl. 9.00 til 15.00.
 
 
 
Vi er rigtig glade for, at du har valgt at spille basketball hos os og håber, at du får rigtig mange gode, sjove og spændende timer med dine nye kammerater.
 
Basketball er ikke bare en sport, det er en livsstil. Som spiller (og forældre) i vores klub er man også en del af et stort fællesskab, hvor vi vægter det sociale højt, og der skal være plads til alle – uanset størrelse og basketballfærdigheder. Vores mål er dog samtidig at være med til at udvikle dygtige spillere og have elitehold både i seniorrækkerne og hos ungdomsholdene.
 
Klubben ønsker at give spillerne, trænerne og forældrene gode betingelser i forbindelse med træning, kampe og de andre aktiviteter, som vi kan tilbyde, men det kan ikke lade sig gøre uden hjælp fra en masse frivillige….lige fra at hjælpe med at køre til/fra kampe og træning, sidde ved dommerbord eller have frugt/kage med til kampe. Derfor håber klubben, at både du som spiller og dine forældre har lyst til at tage del i nogle af de mange opgaver, som der skal varetages i en stor klub som vores. Til gengæld kan vi garantere både dig og dine forældre, at I vil få en masse fantastiske oplevelser både på og udenfor basketballbanen.
 
Som spiller vil du få mulighed for at:
 
 • få en masse nye gode kammerater
 • deltage i mange spændende stævner i både ind- og udlandet
 • blive dygtigere til basket og lære en masse sjove ting med en basketbold
 • deltage i basket camps over hele landetvære med til sjove og hyggelige klubdage med overraskelser, hygge og overnatning
 • spille kampe og træne med dygtige og søde trænere
 • blive uddannet til træner eller dommer 

Indmeldelse

Indmeldelse i klubben skal foretages online.
 

Træning

Vi træner tre forskellige steder (Virum Skole, Virum Gymnasium og Virumhallerne), og alt efter alder og lyst/interesse træner man mellem en og fire gange om ugen. I forbindelse med træning er det vigtig at møde i god tid, så skoene er bundet og vandflasken er fyldt, inden selve træningen begynder.
 

Holdet

Hver hold har en holdleder og minimum én træner, og de sørger for, at det praktiske og det sociale omkring holdet fungerer. Er der spørgsmål omkring holdet eller klubben, vil holdlederen eller træneren sikkert kunne hjælpe med svar, ellers kan de helt sikkert henvise til en anden i klubben.
 

Kampe

På nær vores allermindste spiller alle vores hold turneringskampe i Dansk Basketball Forbunds turnering fra oktober til marts/april. Kampene foregår som regel i weekenden, hvor de yngre hold sædvanligvis spiller flere kampe på en dag, men til gengæld ikke hver weekend, De ældre hold spiller næsten hver weekend, men kun en kamp pr. weekend. Til kampene er der behov for hjælp fra forældrene til at køre til udekampene og til at hjælpe til ved dommerbordet ved hjemmekampene. Denne hjælp koordineres af holdlederen. Det er vores håb og ambition at inddrage så mange af forældrene som muligt til disse opgaver, fordi vi kan se, at både børn og forældre får rigtig mange gode fælles oplevelser ud af dette, som også er med til at styrke familiens sammenhold.
 

Baskettøj og klubtøj

Som medlem af klubben får du 10% rabat hos Sportsmate, og her kan du også købe dit spilletøj samt fx sportstaske og træningsdragt med klubbens logo på.
 

Sociale arrangementer

Vi har desværre ikke et klublokale, men klubben vægter det sociale højt, og vi har en række gode traditioner i løbet af sæsonen, hvor spillere, trænere og forældre mødes.
 
Vi arrangerer:
 • fælles spisninger for både spillere, søskende, forældre og andre venner af klubben
 • jule- og sommerafslutninger med blandt andet basketturnering på tværs af alle aldersgrupper
 • NBA All Star arrangement med overnatning
 • klubdage med sjove aktivitetercamps
 • deltagelse i stævner i ind- og udland 
Derudover tilskynder vi, at man også støtter og ser sine klubkammeraters kampe, så vi derved styrker sammenholdet på tværs af årgangene i klubben.
 
Endelig er hjemmekampene for vores bedste dame- og herrehold også et af klubbens vigtige sociale mødepunkter/-steder. Det foregår sædvanligvis hver anden lørdag kl. 14-18 i turneringssæsonen (Der er gratis adgang for klubbens medlemmer). Dato og tidspunkt for den næste hjemmekamp findes sædvanligvis på klubbens facebook-side og/eller hjemmeside.
 

Frivillige

Som nævnt tidligere kan klubben ikke undvære hjælp fra spillere, forældre og venner af klubben til det frivillige arbejde, som er afgørende for at klubben fungerer både socialt og spillemæssigt. Der er behov for hjælp til mange forskellige aktiviteter, og det kræver ikke nogle specielle forudsætninger andet end lyst til at hjælpe med at være med til at give sine børn en masse gode oplevelser.
 
Klubben kan fx bruge hjælp til at bage kage til sommerafslutningen, at videooptage en kamp, tage med til stævner, opdatere klubbens hjemmeside, oprydning efter klubarrangementer, etc.
 
Man kan læse mere om alle disse opgaver på klubbens hjemmeside, hvor der også findes kontaktdetaljer til klubbens frivillig-koordinator.
 

Forældrerollen

Forældreopbakning er afgørende for en sportsklub og de muligheder, som klubben kan give sine medlemmer. Det forventes, at forældrene støtter op om deres barn med fx nogle af disse opgaver:
 • at se barnets kampe og få en god fælles oplevelse for hele familien
 • at sørge for at barnet passer sin træning og møder til tiden
 • at deltage i nogle af de sociale arrangementer sammen med barnetat hjælpe med kørsel til udekampe for barnets hold
 • at hjælpe til ved de sociale arrangementer med madlavning, oprydning, stå i en bod etc.at hjælpe træneren/holdet med at klare de opgaver, som holdet tildeles. Det kan fx være at sidde ved dommerbord eller hjælpe til ved hjemmekampe for klubbens bedste dame- og herrehold
 • at være holdleder og derved aflaste træneren med nogle af de praktiske opgaver omkring holdet 

Klubbens hjemmeside

Klubben har en hjemmeside og en facebookside , som vi bruger til at give vigtige generelle informationer omkring klubarrangementer etc., og vi anbefaler, at I besøger dem mindst en gang om ugen i løbet af sæsonen.
 
På hjemmesiden findes alle praktiske informationer om træningstider, vedtægter, forældre- og træneguidelines, kontingent, oversigt over alle holdene med kontaktdetaljer til holdets træner og holdleder, klubarrangementer, etc. Derudover forsøger vi også at skrive lidt nyheder om de forskellige hold i løbet af sæsonen.
 
Klubbens facebookside bruger vi til at bringe store og små nyheder om klubben, og det er en god ide at ”synes om” vores facebook-side, så man ikke går glip af nogle af de sjove og hyggelige arrangementer, som der sker i vores klub. Vi bruger også facebook-siden til at melde ud, hvis der pludselig sker ændringer i træningstiderne eller hvis nogle af klubbens hold/spillere har haft en god oplevelse eller opnået et flot resultat.
 
Endnu en gang velkommen til Virum Basket. Vi håber, at du vil få mange sjove og spændende timer hos os.
 


 

Fællestræning hver fredag!

 
 
Hej Alle U10 tl U16 drenge og piger.
 
Husk at der er fællestræning hver fredag i Virum Hal 2 kl. 16:45 - 18:15
 
Det er vores nye spanske træner Sergio der står for træningen sammen med Ivana og vores amerikanske spiller Val og.  
 
Mød talstærkt op og få rigtigt gang i sæsonen.
 
Vi ses i hallen.